(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward, inclusie, ambities waarmaken, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – Mr. HPO Insight™

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor het HPO Insight™ verbetertool en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

wetenschappelijk en in de praktijk bewezen:

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, positieve feedback / feedforward, teamontwikkeling, diversiteit & inclusie en ambities waarmaken. De doelstellingen van jouw organisatie(-onderdeel) vormen de basis. We helpen jou en je team of organisatie (klassikaal of online) bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Artikelen

Beter resultaat behalen met divers samengestelde teams, hoe doe je dat?

Beter resultaat behalen met divers samengestelde teams - hoe doe je datdoor Muriel Schrikkema, partner Direction

Afgelopen jaren hebben veel organisaties bewustwordingsprogramma’s gevolgd over de noodzaak van diversiteitsmanagement. Wat maakt dan dat het nog steeds lastig lijkt daadwerkelijk beter succes te behalen met divers samengestelde teams?

Vaak blijkt het in de praktijk te gaan om de drempel en onwetendheid rond het stimuleren van ‘inclusieve groei’ door managers. Wanneer ik kijk naar hoe onze samenwerkingspartner The Hunger Project dat doet (THP is een internationale non-profit organisatie die zich inzet voor een duurzaam einde van chronische honger wereldwijd), zie ik het volgende. In haar programma’s benadrukt zij het succesvol managen van de ‘bestaande natuurlijke bronnen’. Naar mijn idee is daar een duidelijke analogie te maken met organisaties die hier stoeien met het werkelijk tot succes brengen van divers samengestelde teams. Hoe manage je ook in ons land als leider de ‘bestaande natuurlijke bronnen’ (lees: diverse al aanwezige talenten) en laat je ze succesvol samenwerken, wanneer je ze eenmaal bij elkaar hebt gebracht?

Divers samengestelde teams: hoe doe je dat succesvol?

Het bij elkaar brengen van diverse professionals lukt over het algemeen nog wel in Nederlandse organisaties, zeker nadat de bewustwording er is en de noodzaak duidelijk is gemaakt en gevoeld. Daar hebben we ook vanuit Direction ons afgelopen jaren mede hard(t) voor gemaakt. Ook THP lukt het steeds beter om in ontwikkelingslanden diverse mensen (bijvoorbeeld Indiase vrouwen vanuit verschillende kasten (milieus)) bij elkaar te brengen in een dorp, voor het volgen van een gemeenschappelijk programma. Maar dan?

Zeker wanneer het in het geval van THP gaat om het delen en verspreiden van kennis en rijkdom binnen zo’n diverse groep…; en dat vraag je daar dan aan gemeenschappen waar armoede heerst en men het geleerde liever voor zichzelf houdt?
Het antwoord dat THP hierop luid en duidelijk geeft: “We have tough debates and continuous dialogue”

De open actiegerichte dialoog dus met elkaar aangaan. En dat vormt ook hier de sleutel tot het daadwerkelijk succesvol maken van divers samengestelde teams, hebben wij gemerkt. Elkaar aandachtig (leren) beluisteren. Verschillen, diversiteit en gemeenschappelijkheid zien en bespreekbaar maken. Verschillen naast elkaar zetten (i.p.v. tegenover elkaar), erover debatteren en in lijn brengen met dat gemeenschappelijke doel. En aan deze laatste acties en concreet gedrag koppelen en elkaar daar op aan gaan spreken.
Klinkt uiteraard makkelijker dan het is. Binnen de organisaties die Direction hierin ondersteunt, merken we dat het best lastig is om ieders toegevoegde waarde te kunnen, willen en blijven zien en inzetten voor het collectieve belang. Het is echter wel te leren! Ook dat merken we…

Heel voorzichtig verschuift hiermee de kern van de hulpvragen die organisaties ons stellen. Waar het eerst vooral ging om meer inzicht en bewustwording Muriel Schrikkema - Beter resultaat behalen met divers samengestelde teams - hoe doe je datrond de noodzaak van diversiteit en het creëren van meer divers samengestelde teams, gaat de hulpvraag nu steeds vaker in de richting van ‘open communicatie en de open dialoog leren voeren’. Gelukkig maar, want dat vormt zowel de kern om werkelijk een meer inclusieve cultuur te bouwen, als de noodzakelijke volgende stap om als organisatie daadwerkelijk beter resultaat te behalen met diversiteit!

Wat heb jij nodig om de open dialoog werkelijk op te starten binnen jouw divers samengestelde teams?
Neem voor meer informatie en de mogelijkheden voor jouw team of organisatie contact op met Muriel Schrikkema (T. 035-6037979).

Verder ontwikkelen...

Maatwerk trainingen
1-daagse teamontwikkeling - Effectiever samenwerken met resultaat1-daagse teamontwikkeling: Effectiever samenwerken met resultaat
Teamontwikkeling: patronen doorbreken en beter profilerenBouw een succesvol team!
GenderdiversiteitGenderdiversiteit in organisaties
Cases