(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – HPO expert

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor o.a. de HPO-diagnose en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn al meer dan 20 jaar een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling en diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen organisaties bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Artikelen

7 aandachtspunten voor diverse High Performance Teams

Organisaties presteren beter wanneer op alle niveaus mensen in diverse en complementaire teams werken. High Performance Teams. Het 5 jaar durende onderzoek van Dr. Andre de Waal naar High Performance Organisations toont ook weer aan dat dit soort High Performance Teams de basis zijn van organisaties, die beter presteren dan de rest. Diversiteit in teams zorgt voor meer meningen en meer gezichtspunten.

De besluiten die dit soort teams nemen hebben een hogere kwaliteit en leveren de organisatie aanzienlijk meer op. VoorAnimal Firm organisaties die dit willen zijn er wel veel uitdagingen. Diversiteit is meer dan gewoon verschillende mensen in teams zetten. Vaak werkt dat zelfs averechts. In zo’n High Performance Teams zit meer spanning en conflict. Zonder wat begeleiding lukt het deze High Performance Teams vaak niet om de diversiteit om te zetten in betere besluitvorming.

Organisaties die diverse en complementaire High Performance Teams willen bouwen raden wij aan dit te doen met de volgende 7 aandachtspunten in hun achterhoofd. Deze lessen hebben wij geleerd tijdens onze samenwerking met tientallen organisaties omtrent diversiteit en high performance teams.

7 aandachtspunten voor diverse High Performance Teams

 • Begin klein
  Wellicht zelfs maar met 1 team. Zoek mensen die open staan voor het idee. Reserveer een dag om met dit team de voordelen en uitdagingen van het werken in diverse High Performance Teams te bespreken. Laat ze, aan de hand van een case of simulatie, ervaren wat de kracht van een divers en complementair team kan zijn. Bespreek gezamenlijk wat ieder teamlid moet “los” laten, wat ze bij moeten leren en waar en wanneer ze hun kracht kunnen inzetten.
 • Begeleid het team in de eerste 100 dagen intensief
  Zorg voor een begeleider die de groep helpt op te starten, door bijvoorbeeld de rollen en afspraken rond de Een High Performance Organisatie - Wat is dat?voortgang en besluitvorming helder te maken. In de eerste 100 dagen helpt deze begeleider alle leden van het team tot hun recht te laten komen.
 • Vier het conflict
  Grijp het eerste conflict aan om opnieuw aan te geven hoe het team een conflict kan ombuigen naar kracht. Help ze via de dialoog om het conflict helemaal te begrijpen en elkaars inzichten echt te delen. Stimuleer de groep om juist tijdens deze conflicten elkaar op te zoeken.
 • Voorkom de vorming van subgroepen
  De natuurlijke neiging van veel mensen is om gelijken op te zoeken. Als de druk in een team toeneemt, neigen veel mensen naar het vormen van subgroepjes met gelijken. Deze subgroepjes delen minder informatie met de rest. Programmeer de rollen van het team zo dat subgroepjes zich niet volgens deze natuurlijke weg kunnen vormen.
 • Ga voor de lange termijn samenwerking
  Laat deze High Performance Teams langere tijd met elkaar samenwerken. Relationele conflicten frustreren vooral in het begin de samenwerking in deze teams. Bij diverse teams die langer met elkaar samenwerken, verdwijnen de verschillen langzaam en wordt de groep echt complementair. En daarin zit het grote voordeel van deze teams voor de organisatie.
 • Documenteer om te leren
  Zorg voor een goede leergeschiedenis. Neem de tijd om de uitdagingen, de oplossingen en de resultaten samen goed op te schrijven, zodat nieuwe High Performance Teams hiervan kunnen leren. Neem voldoende tijd voor deze investering. Dit betaalt zich altijd terug én helpt een organisatie zich verder te ontwikkelen.7 aandachtspunten voor diverse High Performance Teams
 • Vier en verkoop het succes
  Besteed veel tijd aan het expliciet maken van de voordelen van deze High Performance Teams. Maak het succes zichtbaar, door middel van de extra behaalde financiële of strategische doelstellingen. Ga voor stevige PR om zo weer anderen in je organisatie te stimuleren hun teams meer divers en complementair te maken.

Neem voor meer informatie over passende programma’s voor uw organisatie contact op met Esther Mollema of Marco Schreurs, 035 603 79 79.

Verder ontwikkelen...

Trainingen
De impact van loopbaancoaching: van universitair docent naar projectleiderErvaren loopbaancoach: 5 sessies en feedforward analyse™
Maatwerk trainingen
1-daagse teamontwikkeling - Effectiever samenwerken met resultaat1-daagse teamontwikkeling: Effectiever samenwerken met resultaat
Teamontwikkeling: patronen doorbreken en beter profilerenBouw een succesvol team!
Download hier Animal Firm in PDF!HPO Animal Firm (management) Team Workshop
Cases