Direction – individuele-, team- en organisatieontwikkeling

3 tips voor meer inzicht in je team

inzicht in je team

“It’s a lot of work te get a team to click. It’s a lot more work to live with a team that isn’t clicking.” Herkenbaar? Maar wat doe je nu met een team ’that isn’t clicking’ zoals Philick J. Harkins (the Linkage Leader juni 2009) het zo mooi stelt. Als teamleider de individuele teamleden corrigeren en/of afrekenen op hun individuele bijdrage hierin lijkt niet voldoende. Nodig is het om ook op andere manieren naar je team te kijken.

3 tips om meer inzicht in je team te krijgen. Houd jezelf de spiegel voor en ontdek:

  1. Wat is de invloed van mijn patronen en overtuigingen als teamleider op mijn team? Dus wat is mijn bedrage waarmee ik de bestaande situatie in stand houd?
  2. In welke ontwikkelingsfase bevindt mijn team zich? En hoe ziet daarmee het inhoudelijke en relationele contract eruit dat ik met mijn team heb aan te gaan?
  3. Hoe zie ik mijn team ’bewegen’, onderling afhankelijk van elkaar in een systeem? En welk nieuw evenwicht of welke balans wil ik daarin zien.

Er lijkt dus meer relevant te zijn dan alleen de individuele talenten in je team te complimenteren of de niet-presteerders te corrigeren.

De 2-daagse maatwerktraining ‘Bouw een succesvol team’ is voor leidinggevenden die  meer inzicht willen krijgen in het functioneren en de succesfactoren van hun team. Krijg meer inzicht in je team!

Wil je weten hoe je meer inzicht in je team krijgt? Neem dan contact op met Muriel Schrikkema via 035 – 603 79 79 of via schrikkema@dir.nl.

Mobiele versie afsluiten