nlNederlands

Artikel

Serious about sex: de 3 grootste voordelen van meer diversiteit

Lees verder
meer diversiteit

Case

Infographic: Vrouwen in de IT-sector

Lees verder
Vrouwen-in-de-IT-sector-2

Artikel

Het gaat eindelijk goed in Nederland

Lees verder

Muriel Schrikkema

Muriel Schrikkema is partner en programmadirecteur van Direction. Ze ontwikkelt en begeleidt programma’s bij organisaties rond High Performance Leiderschap, teamontwikkeling, omgaan met hoog- en niet-presteerders, diversity & inclusion en feedforward. Ook geeft Muriel Schrikkema individuele coachingteamcoaching en intervisie.

Muriel Schrikkema tijdens wereldcoach traject in India

Muriel Schrikkema tijdens Wereldcoach reis door India

Muriel Schrikkema: “Ik krijg al meer dan twaalf jaar veel energie van activiteiten gericht op ‘leren en ontwikkelen’ van mensen. Vanuit Direction ontwerp en begeleid ik vele leer- en ontwikkelingstrajecten binnen organisaties.

Ik startte mijn loopbaan binnen de hulpverlening waar ik praktijkervaring heb kunnen opdoen met de ‘zachte’ kant. Vervolgens ben ik de ‘hardere’ kant gaan verkennen in het bedrijfsleven. Binnen zowel de trainingsbranche als de automotive industrie heb ik jarenlang, zowel nationaal als internationaal, leerprogramma’s ontwikkeld en leiding gegeven aan professionals binnen een dynamisch, resultaatgericht en politiek krachtenveld. Mijn ondernemerskant ben ik sinds eind 1999 gaan exploreren door samen met Marco Schreurs en Esther Mollema Direction op te richten, waarin ik me tot op de dag van vandaag richt op leiderschap- en teamontwikkeling.

Ik ben afgestudeerd psychologe en heb diverse certificatieopleidingen gevolgd, zoals NLP Practitioner, Personal Coach, Management Drives®, Real Drives trainer®, trainer en begeleider in Systemisch Werk. Daarnaast ben ik oprichter van de Direction Foundation ‘Finding Your Voice’. Veel bedrijfskundige ervaring heb ik opgedaan in de zakelijke dienstverlening, waaronder het meten en sturen van specifiek gedrag en cultuur binnen organisaties. De combinatie van mijn achtergrond, opleidingen en ervaringen maken dat ik graag de sparringpartner vorm voor beslissers in het bedrijfsleven en binnen overheidsinstellingen.”

“We durven elkaar nu ook aan te spreken op zaken. En wanneer er bij een teammeeting lastige punten ter discussie staan, kunnen we die ook benoemen.”
Marieke Visser – Teamleider

“Ik heb mijn coaching gesprekken met Muriel als zeer leerzaam ervaren. Groot compliment hoe aandachtig zij luistert en mij heeft geholpen om me verder te ontwikkelen als leider.”
Maurice van Muiden – Bedrijfsleider Casino Diamond Palace

Onderwerpen waar Muriel Schrikkema bij betrokken is:

“Het grote effect van intervisie heeft de deelnemers positief verrast. De intervisiebijeenkomsten worden door hen als inspirerend, heel waardevol en diepgaand ervaren. Andere reacties zijn: heel goed begeleid en heel leerzaam. Muriel houdt de teugels in handen bij het blijven hanteren van het intervisiemodel, dat is heel prettig. Ook als je geen casus inbrengt leer je veel.”
Lucette Teurlings, beleidsmedewerker Talentontwikkeling Universiteit Utrecht

Muriel Schrikkema is als coach en trainer werkzaam binnen onder andere de volgende organisaties: KPN, Gasunie, Liandon, Rijkswaterstaat, Abbott, Gemeente Utrecht, Eureko Achmea Academy, Avéro Achmea, Zorginstelling Beweging 3.0, DTS (Marketing en Communicatiebureau), Ministerie van Defensie, Wageningen Universiteit & Research, NCCW, ASR Verzekeringen en de Rechtbank ‘s-Hertogenbosch.

Heeft u vragen, interesse of opmerkingen, neem dan contact op met Muriel Schrikkema.